Θεόδωρος ΤΡΥΦΩΝ

Θεόδωρος ΤΡΥΦΩΝ

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)

Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Από το 1992 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

Ο Όμιλος της ELPEN είχε κύκλο εργασιών το 2021 250.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του πάνω από 1200 εργαζομένους και 3 παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής.Toν Νοέμβριο του 2022 Θα λειτουργήσει η νέα παραγωγική μονάδα 12.000 τμ  στην Κερατέα Αττικής κυρίως με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η ΕΛΠΕΝ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενός Συλλόγου με 45 μέλη (28 παραγωγικές μονάδες). Το 2019 εκλέχτηκε Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και Μέλος του ΔΣ της Medicines for Europe, Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενόσημων & Βιοϊσοδύναμων Φαρμάκων.