Γιώργος ΒΑΡΔΑΜΙΔΗΣ

Γιώργος ΒΑΡΔΑΜΙΔΗΣ

QA Director - Biotechnology Operations, DEMO

Ο Γιώργος Βαρδαμίδης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης καθώς και μεταπτυχιακές σπουδές στο Queen Mary, University of London με αντικείμενο τη διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας και πιο συγκεκριμένα τις πατέντες για βιο-φαρμακευτικά προϊόντα.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην πολυεθνική φαρμακευτική Lonza Biologics (CDMO) στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε για δέκα συνεχή χρόνια. Ξεκίνησε ως Quality Assurance Associate και μετά από συνεχείς αναβαθμίσεις ανέλαβε το ρόλο του Senior Manager -  Quality Assurance Operations καθοδηγώντας επιτυχώς μία ομάδα 55 εργαζομένων. Ταυτόχρονα η ομάδα διασφάλισης ποιότητας με την καθοδήγηση του εξασφαλίζει τις απαραίτητες εγκρίσεις για την ανάπτυξη της εταιρίας, ενώ ανταποκρίνεται επιτυχώς στις επιθεωρήσεις των πελατών αλλά και των αρμοδίων ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως.

Το 2021 ανέλαβε τη θέση του Quality Assurance Project Manager – Biotechnology Operations στη DEMO ABEΕ ενώ πλέον διατελεί ως QA Director - Biotechnology Operations της εταιρείας με κύριο στόχο την ανάπτυξη βιολογικών φαρμάκων,  την δημιουργία συστήματος ποιότητας αλλά και να συμβάλει στη δημιουργία προγραμμάτων ανάπτυξης νέων επιστημόνων (BIO-ACADEMY) στον τομέα της βιομηχανικής βιοτεχνολογίας ώστε στη συνέχεια να απορροφηθούν εσωτερικά στην DEMO.